Jenamena fest

Sobota, 25. januar 2014 – 19.00

E-pošta Natisni PDF

Ljubiteljska gledališka skupina Kroške tikvi: ZADNJI DAN SLUŽBE

(komedija)

 

 

zadnji dan_sluzbe

 

Avtor:

Edvard Jakšič


Igrajo:

Štefan Flisar,

Primož Legenič,

Andreja Grabar,

Anita Kovačič,

Tajda Kous,

Janja Kovačič,

Barbara Muhič,

Anton Štihec


Odrska pomoč:

Nataša Kos


Ljubiteljska gledališka skupina v okviru ŠKTD KROŠKE TIKVI je od svojega nastanka leta 2011 uprizarjala skeče na domačih in gostujočih prireditvah. Leta 2012 so k sodelovanju povabili režiserja Edvarda Jakšiča, ki je napisal in režiral igro ZAPUŠČINA, s katero so se v sezoni 2012/13 predstavili 15-krat. Cilj gledališkega ustvarjanja jim predstavlja predvsem vključitev čim večjega števila domačinov in ob tem zagotovitev velike doze smeha med gledalci.


V službah opravljamo svoje obveznosti in dolžnosti, pogosto pa ob tem pozabljamo, da čas neusmiljeno teče. In če imamo srečo, nas nekega dne čaka … upokojitev. Le-ta lahko marsikomu predstavlja velik stres. Težko se je namreč sprijazniti z načinom življenja, ko zajadramo iz uspešnega, kariernega obdobja v povsem umirjeno, upokojensko življenje. Toliko težje je, če je na delovnem mestu prisoten občutek odvečnosti. Podobnim vprašanjem in dilemam v službi pa se pridružijo še težave domačega družinskega okolja s pričakovanji, ki so pogosto nerealna.


Komedija predstavi povsem realno življenje medsebojnih odnosov v delovnem in družinskem okolju kot tudi družinskem okolju razširjene družine. Zanimivi so predvsem dialogi vlog z namenom interesov slehernega posameznika.