Jenamena fest

Sobota, 21. januar 2012 ob 18.00

E-pošta Natisni PDF

Tolkalski orkester glasbene šola Gornja Radgona: TOLK ASI

(koncert)

 

tolk_asi_b

 

Mlade glasbene upe, ki s svojo hitrostjo in spretnostjo ustvarjajo čudovito glasbo, ki navduši še tako zahtevnega poslušalca, smo v Črenšovcih spoznali že v okviru lanskoletnega gledališko-koncertnega abonmaja. Že takrat smo bili navdušeni in smo izrazili željo po sodelovanju tudi v bodoče. Nismo pa bili povsem prepričani, da bodo mladi glasbeniki v tako zelo kratkem času pripravili povsem nov program, s katerim se bodo na naše veliko veselje (in verjamemo, da tudi na veselje vseh, ki so jih spremljali že lani) predstavili tudi letos.

 

V tolkalski zasedbi Glasbene šole Gornja Radgona pod mentorskim vodstvom profesorja Dimitrija Avreianova sodelujejo učenci Matej Gomboc, Urban Saletinger, Denis Štefanec, Uroš Rous, in Davorin Sovec. Spremljevalni član zasedbe na bas kitari je profesor Andrej Tibaut. Zelo mlada zasedba (delujejo leto in pol), ki je nastala na pobudo g. Averianova, se je v zadnjem letu predstavila na številnih koncertih in dosegla izjemne rezultate na državnem nivoju (učenec Denis Štefanec je na letošnjem 40. državnem tekmovanju mladih tolklacev osvojil prvo mesto).

 

Dimitrij Averianov, profesor tolkal.: mentor tolkalske zasedbe, ki je tudi aranžer vseh komornih skladb. Med drugim je učitelj tolkal na Glasbeni šoli Gornja Radgona, član orkestra SNG Maribor in tolkalske zasedbe Stick control.

 

Andrej Tibaut, profesor glasbe: spremljevalni član zasedbe na bas kitari, zaposlen prav tako na Glasbeni šoli Gornja Radgona kot učitelj nauka o glasbi in solfeggia ter vodja Otroškega in mešanega pevskega zbora GŠGR. Je tudi član in vodja moškega vokalnega kvinteta Aeternum.

 

Komentarjev

0 User 08:53 21-01-2012 #4
Povezava na spletno stran Tol kAsi

ts-gsgr.si/cms/

kjer si lahko ogledate posnetke iz nastopov.
Citat
0 Matej 21:48 04-01-2012 #3
glede na dejstvo ka san lansko leto zamudo, si ga zdaj želin telko bole poglednoti pa seveda naposlušati ;)
Citat
+1 Andreja Sever 18:28 04-01-2012 #2
Lansko leto so bili fantje neverjetni in kdor se koncerta ni udeležil, je pozneje ob navdušenju vseh, ki so na koncertu bili, to obžaloval. nikar ne napravite iste napake. dovolite si, da se leto 2012 začne udarno, spektakularno. vsekakor vredno ogleda, zadovoljstvo garantirano!!!! ! komaj čakam ta glasbeno-svetlobni spektakel, kaj takšnega v našem seli še nej je bilo hahaha...
Citat
+2 Matej 23:13 03-01-2012 #1
Vsekakor obvezen ogled ;)
Citat

Dodaj komentar


Varnostna koda Osveži