Jenamena fest

Sobota, 5. november 2011 - 19.00

E-pošta Natisni PDF

Gledališka skupina kofetarji: KOFETARJI

(komedija)

 

kofetarji

 

Komedija opisuje življenje upokojencev v Lendavi ali katerem drugem kraju Slovenije. Pri gostoljubni upokojenki Meri se zbirajo njene upokojene prijateljice in prijatelji. Čas jim mineva ob vsakodnevnih kavicah, ki pomenijo zanje obred, ob klepetu, sprehodih po trgovinah, kjer primerjajo cene, ob TV-žajfancah, spletkarjenju.

Njihov vsakdanjik razgiba srednješolka Ani, Merina vnukinja, ki si v šoli za prostovoljno delo izbere aktivnosti z upokojenci. Pripravi jim ure aerobike in bralnih vaj, ki jih upokojenci ne sprejmejo ravno navdušeno, saj se jim dejavnosti podrejo ustaljeni urnik.

Največjo zmedo med kofetarji pa povzročijo anonimna ljubezenska pisma, ki jih najdejo v poštnih nabiralnikih. Razen Jake, upokojenega pravnika, prejmejo pismo vsi. Le kdo jih je napisal? S kakšnim namenom? Skrivnost se razkrije v zadnjem prizoru komedije.

Gledališka skupina KOFETARJI deluje v okviru DU Lendava od novembra 2008. V gledališki skupini poleg upokojencev igrata tudi srednješolca, kar potrjuje, da se zavedajo pomembnosti medgeneracijskega sodelovanja, saj se drug ob drugem in drug z drugim neprestano učijo: mladi od starejših modrosti, starejši pa si ob mladostnem naboju srednješolcev polnijo baterije.

Gledališka skupina je začela delovati z namenom, da bi razgibali svoj vsakdanjik, nasmejali občinstvo in prispevali k bogatejši kulturni ponudbi kraja in pokrajine.

»Komedija KOFETARJI je komedija za ljudi, ki se znajo nasmejati svoji podobi.«

 

Avtorica besedila - Olga Paušič

Režiser - Attila Mess, gledališki igralec, režiser

 

IGRAJO:
Tjaša Feher - Ani, srednješolka, prostovoljka
Dragica Larnsak - Meri, Anina babica, upokojenka
Mira Unger - Angelca, Merina prijateljica, preprodajalka starin s podstrešja
Pavla Leiner - Eva, ena od kofetaric, Merina prijateljica
Ivo Paušič - Jaka, upokojen pravnik
Štefan Hari - Jure, upokojenec, kofetar
Andi Gal - Andi, študent z zlomljeno nogo

 

Dodaj komentar


Varnostna koda Osveži