Jenamena fest

Nedelja, 27. oktober 2013 – 18.00

E-pošta Natisni PDF

Valič teater: SREČNO LOČENA

(komedija)

 

srecno locena

 

Igrata: Violeta Tomić in Iztok Valič

Režija: Jaša Jamnik

 

Komedija avtorja Iztoka Valiča govori o starejšem zakonskem paru, ki se odloči, da se loči, saj je njun zakon mrtev in ločitev bo obema odprla pot v novo življenje. A z ločitvijo se porajajo tudi nove težave … Kje živeti in kako naprej? Karli in Metka nimata dovolj denarja, da bi si vsak od njiju kupil svoje stanovanje. Kako razdeliti imetje, ki sta ga pridobila v zakonu? Poleg tega se njuna hčerka hoče poročiti in ona kot starša naj bi ji bila vzor večne ljubezni. Oba brskata po preteklem življenju in iščeta krivca … Skozi predstavo spoznavamo neumnosti, ki sta jih že (in jih bosta še) storila.

 

Komedija je polna humornih dialogov in situacij, v katerih se bodo gledalci zlahka prepoznali. Tako tisti, ki so že ločeni, kot tudi tisti, ki o ločitvi niso nikoli razmišljali.

 

Potovati in razveseljevati s komedijami in satiro gledalce po vsej Sloveniji je vizija Valič Teatra. Včasih je samo smeh prava pot, da se rešimo težav, ki nas mučijo. Da se nasmejimo svojim neumnostim in težavam, ob katere se spotikamo. In gledališče se nam kot zrcalo ponudi, da se, skozi nek drug pogled, nasmejemo sebi in svojim težavam.