Jenamena fest

Sobota, 22. februar 2014 – 19.00

E-pošta Natisni PDF

LUCAS SOMOZA OSTERC

(koncert)

 

 lucas

 

 

Baritonist Lucas Somoza Osterc se je rodil v Buonos Aieresu materi Slovenki in očetu Argentincu. Svojo glasbeno pot je gradil v slovitem opernem gledališču Teatro Colòn v Buenos Airesu, kjer je zaključil študij opernega petja. Med drugim se je izobraževal pri maestru Victorju Srugu in Teresi Berganza. Bil je tudi štipendist fundacije Musica de Camara. Izbran je bil za mednarodno pevsko tekmovanje v Clemont Ferrandu v Franciji.


Že kot otrok je z mamo rad zahajal v opero in se pri štirinajstih odločil, da bo postal operni pevec. Leta 2011 se je preselil v Slovenijo, kjer se je preizkusil na pevskih avdicijah. Poje v operi, pri sv. mašah, na porokah, začel pa je tudi s samostojnimi koncerti. Rad bi dobil delo v opernem zboru. Lucas pravi, da Argentine ne pogreša. V Sloveniji, ki jo doživlja kot mirno in varno deželo, se počuti doma, svojo glasbeno pot pa bo v prihodnosti gradil v Evropi. V začetku aprila je v Polhovem Gradcu imel prvi samostojni koncert.


Lucas se bo v prvem delu predstavil z italijanskimi, francoskimi in nemškimi samospevi, v drugem delu pa bo zapel slovenske samospeve in slovenske narodne (prekmurske).