Jenamena fest

JENAMENA ČETRTEK (2011)

E-pošta Natisni PDF

Najprej smo na prireditvenem prostoru ob nagovoru bovjaša Mirka izobesili festivalsko in društveno zastavo in na ta način otvorili Jenamena fest 2011 s krovnim naslovom Jenamena ženim se.

 

cetrtek

 

V četrtek so igralci na osrednjem prireditvenem prostoru v okviru jenamena teatra na prostem prikazali določene tradicionalne običaje, ki so napovedovali prekmursko gostüvanje. Tako je mladožencu Franceku oče dal koristne napotke, ko se je le-ta odpravljal vasovat k izvoljenki Ančki. V drugem prizoru je Francek s starešino, kumom Tjašem šel »vogledi« in z Ančkinim očetom so se zmenilo glede poroke, zapišavanja, dote in same gostije. V tretjem prizoru smo v Ančkini hiši spremljali pripravo dote (bale), pri čemer smo lahko videli veliko število starih predmetov, ki so jih za balo prinesli tudi sorodniki in sosedje. V četrtem prizoru je sosede obiskal pozvačin in jih povabil na gostijo. V zadnjem, petem prizoru so mladožencu Franceku prinesli prijatelji v spremstvu pozvačina in družbana srajco (robačo) za poroko.

 

Gledališki predstavi, v kateri je nastopilo 22 igralcev pod mentorskim vodstvom gospe Majde Frančič, je sledilo druženje na prireditvenem prostoru. Ob 20.30 so se na gledališkem odru z izbranim repertuarjem slovenskih, angleških in dalmatinskih pesmi zbranemu občinstvu predstavili člani Moškega vokelanega kvinteta Aeternum. Kulturni večer je minil v občutenju zadovoljstva številnih nastopajočih in obiskovalcev.

 

Foto: Aleš Sobočan

 

Jenamena reportaža, kot jo je začutil voditelj Damijan ...

Ta komentar je zaklenjen. Odgovori niso možni!