Jenamena fest

Nedelja, 12. februar 2012 ob 18.00

E-pošta Natisni PDF

Mladinska skupina Slovenskega dramskega društva Jaka Štoka:
MALOMEŠČANSKA SVATBA

(komedija)

 

malomescanska_svatba_b

 

(avtor besedila: B. Brecht; režija: Gregor Geč)
Brecht smeši malomeščanstvo, ki bi rado po družbeni lestvici navzgor. Kaj pa se zgodi, če se podamo po družbeni lestvici navzdol? Med ljudi, ki so tudi del naše družbe, a jih pogosto prezremo? V ospredju so medčloveški odnosi, ki so odsev družbe, v kateri živimo. Spekter zanimivih in dobro napisanih karakterjev se sprehodi po vseh poljih – polju zabave, svatbe, nezavednega, hotenega, želenega … Pa čeprav na dnu, se znajo zabavati.

 

V enodejanki nemškega dramatika Bertolda Brechta Malomeščanska svatba avtor besedila neusmiljeno smeši svet navidezne sreče malomeščanov, katerega višek predstavlja poroka. Najsrečnejši dan mladoporočencev pa se spremeni v pravo moro, ko ženinovo ročno izdelano pohištvo razpade, nevesta provokantno zapleše s prijateljem in vsi se med seboj skregajo.

 

Predstavo odlikujejo duhoviti in sproščeni dialogi ter besedne igre, ki jih igralci izvrstno izvedejo. Uprizoritev Malomeščanske svatbe je zahtevna, saj gledališka igra sloni na tekstu. Zato je mladim igralcem, ki jih ljubezen do gledališke igre druži že 1o let, predstavljala pravi izpit in izjemen izziv.

 

Gregor Geč - dramski igralec, gledališki pedagog, režiser ter pisec radijskih besedil za otroke in mladino, je samostojni delavec na področju kulture. V letih od 1996-2006 je bil član ansambla SSG iz Trsta. Sodeloval je z domala vsemi gledališči po Sloveniji in do danes ustvaril preko 50 vlog klasičnega in modernega repertoarja. Kot mentor in pedagog že vrsto let vodi dramsko skupino SDD Jaka Štoka s Poseka, ki je že uveljavljena in večkrat nagrajena skupina. Kot gledališki pedagog sodeluje po raznih šolah z gledališkimi delavnicami. Postal je tudi selektor za otroške gledališke skupine v okviru Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti.

 

Dodaj komentar


Varnostna koda Osveži