Jenamena fest

JENAMENA SOBOTA (2011)

E-pošta Natisni PDF

sobota


V soboto zjutraj so se na prireditvenem prostoru najprej zbrale ekipe, ki so se pomerile v meduličnem turnirju v malem nogometu. Tekmovanje je potekalo predvsem v znamenju druženja in zabave, kot najboljši žogobrci pa so se izkazali člani ekipe Sodarske ulice. Drugo mesto je zasedla ekipa Kamenc, tretje pa ekipa Gosposke ulice.

 

Foto: Aleš Sobočan

 

V dopoldanskem času so se na prireditvenem prostoru zbrali upokojenci, ki so se družili ob kosilu, člani jenamena gledališke skupine so predstavili slovo neveste od doma, Duo biciklin pa je poskrbel, da so upokojenci tudi zaplesali.

 

Foto: Aleš Sobočan

 

Štart jenamena relija je predstavljal začetek kolesarjenja po občini Črenšovci, popoldne pa se je že odvijal prvi polčas jenamena olimpijade. Prav tako se je začelo tekmovanje v šahiranju in balinanju. Sledila je predstavitev stojnic, na katerih so se predstavili mojstri domače obrti. Dogajanje je ves čas skrbno in glasno povezoval Damijan, ki je poskrbel, da so obiskovalci spoznali marsikaj, nad čemer so lahko vzklikali jenamena!

 

Foto: Aleš Sobočan

 

 

V popoldanskem času smo zaključili vse tekmovalne jenamena discipline in podelili spominske pokale najboljšim. Na olimpijadi so se najbolje odrezali člani ekipe Polanski Pücki, drugo mesto so zasedli Žižki in tretje Dream team. V balinanju so se izkazali predvsem tujci, Kanadčani, saj so osvojili prvi dve mesti, tretje mesto pa je osvojil neutrudni domačin Milan s svojim soigralcem.

Kot najmočnejši so bili v vlečenju vrvi ponovno Žižkanjari, sledili so krepki fantje ekipe Baron iz Odrancev in še ena ekipa iz Žižkov. Kot najboljši šahist je bil razglašen Uroš.

 

Foto: Aleš Sobočan

 

 

 

 

V programu, ki je sledil, smo podelili certifikate nacionalnih poklicnih kvalifikacij in prikazali prednji sto na gostüvanju. Gostüvanje smo zaključili s solo plesom mladoporočencev in snemanjem venčka nevesti. Zelo veseli smo bili, da nam je gospa Janja Magdič v imenu Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti podelila priznanje za ohranjanje kulturne in etnološke dediščine. Večer smo lahko zadovoljni zaključili z veselim rajanjem ob spremljavi glasbene skupine Avantura.

 

Foto: Aleš Sobočan

 

 

 

 

Jenamena fest 2011 je bil jenamenalen predvsem zaradi zadovoljnih obiskovalcev in sodelujočih. V imenu vseh, ki smo na Jenamena festu 2011 lahko uživali (in delali) se zahvaljujemo vsem našim sponzorjem, vsem, ki so pri pripravi in izvedbi jenamena festa sodelovali kot tudi vsem, ki so se prireditev v okviru jenamena festa 2011 udeležili. Zaradi vseh vas je bilo vredno vložiti trud in čas, da je bil Jenamena fest v Črenšovcih spet nepozaben, odličen in prepoznaven dogodek v občini in Prekmurju. Hvala vsem in se vidimo na še bolj jenamenalnem Jenamena fesu 2012!

 

Jenamena reportaža, kot jo je začutil voditelj Damijan ...

Ta komentar je zaklenjen. Odgovori niso možni!