Jenamena fest

Likovna kolonija 2013

E-pošta Natisni PDF

V petek, 22. in v soboto, 23. novembra je likovna sekcija Kulturno-turističnega društva Črenšovci pod vodstvom likovnega pedagoga in umetnika Tiborja Frančič organizirala mini likovno kolonijo, na kateri so na temo praznovanj oz. obsližavanja ustvarjali cenjeni umetniki. Na ta način tematsko zaokrožamo letošnji Jenamena fest, katerega osrednja tema so bila praznovanja nekoč.

 

Izjemne stvaritve, ki bodo na ogled tudi na razstavi, ki so bomo pripravili, so ustvarili Árpád Šalamon in njegova žena Heda Vidmar Šalamon iz Slovenskih Konjic, Zoran Rožič iz Slovenj Gradca, Salih Biščić in njegova žena Zinaida Biščić iz Velenja, Oskar Sovinc in Marija Krošelj iz Ljubljane, in Mira Uršič iz Maribora. Pri ustvarjanju v prostorih Osnovne šole Franceta Prešerna Črenšovci so se jim pridružili tudi naši ljubiteljski umetniki Elizabeta Tibaut iz Hotize, Romana Glavač iz Srednje Bistrice, Manja Šernek iz Črenšovcev in vodja kolonije Tibor Frančič.

 

Vsi sodelujoči smo bili z organizacijo in izdelki nadvse zadovoljni in zato skupaj načrtujemo v sklopu Jenamena fest-a 2014 ustvarjanje umetnikov v koloniji na prostem med samim festivalom.

 

 

Ta komentar je zaklenjen. Odgovori niso možni!