Jenamena fest

JENAMENA FEST (SOBOTA 2013)

E-pošta Natisni PDF

Sobotno sklepno jenamena dogajanje je v dopoldnaskem času zaznamovalo slabo vreme, vendar so se nogometne ekipe kljub dežju družile na meduličnem turnirju. Najbolje se je odrezala ekipa Prekmurske čee Jenamena špilamo, na drugo mesto so se uvrstili nogometaši ulice Toneta Pleja in Mirne ulice, tretje mesto pa je osvojila ekipa Gasilske ulice. Posebej se zahvaljujemo sodnikoma, ki sta delila pravico na nogometnih igriščih, to sta bila Luka Virag in Šatorović Radivoj.

 

Medulični turnir ...

 

Opoldne so se na prireditvenem prostoru začeli zbirati upokojenci, ki si pred kosilom bili deležni kulturnega programa, ki so ga poleg domačih nastopajočih – folklorne skupine Društva upokojencev Črenšovci in Ljudskih pevk upokojenk, popestrile članice Ženske vokalne skupine Brinke iz Grosupljega. Upokojenci so se lahko na plesišču zavrteli ob zvokih Dua biciklin.

 

Upokojenci ...

 

Jenamena rejli ljubiteljev starodobnih koles je zaradi slabega vremena odpadel, smo pa na prireditvenem prostoru organizirali srečanje in pogostitev vseh kolesarjev, ki so kljub kislemu vremenu prišli v Črenšovce.

 

Rejli ...

 

Športno popoldne so zaznamovale športne igre. Zaradi slabega vremena se je prvi del olimpijade odvijal v šotoru, v posebnem šotoru se je odvijalo tekmovanje v šahu, na stezi so se pomerili tekmovalci v balinanju, v popoldanskem času pa so se pomerili tudi najmočnejši v vlečenju vrvi.

 

Olimpijada ...

 

Balinanje ...

 

Šah ...

 

Vlejči ...

 

Osrednje sobotno dogajanje je potekalo na senju inda in senju gnes, kjer so lahko obiskovalci na 20 razstavnih stojnicah videli veliko pestre ponudbe. Predstavili smo tudi zanimivo razstavo značk in znamk na posebni stojnici.

 

Stojnice ...

 

Na posebnih kolaj smo predstavili raznovrstno kulinariko našega kraja, ki je pomembno zaznamovala življenje naših ljudi nekoč. Tako smo ob pomoči naših vrlih kuharic ponudili obiskovalcem graj na zelji, mlejčne ugorke, mlejčne krumple, graj na kaši, prejsno zelje in gibanico.

 

Jesti inda ...

 

Kuhinja ...

 

Sledila je razglasitev rezultatov v vseh športnih panogah in najboljše posameznike in ekipe smo tudi nagradili. Poleg praktičnih nagrad smo jim v trajen spomin na sodelovanje na Jenamena fest-u 2013 poklonili tudi unikatne plakete, ki jih je že tradicionalno izdelal naš veliki prijatelj, Steklarstvo Vučko iz Žižkov. V olimpijadi se je najbolje odrezala ekipa Boug pomagaj iz Velike Polane, sledila ji je ekipa Žižki, na tretje mesto pa se je uvrstila ekipa Hude mačke. V šahu se je najbolje odrezal Boris Markoja, sledil mu je brat Uroš Markoja, tretje mesto pa sta si delila Stanko Gerič in Horvat Alfonz. V balinanju je zmagala ekipa JENAMENA, ki sta jo zastopala Milan Jaklin in Robert Kiralj. Druga je bila ekipa Domenina, tretja pa ekipa Balinček. V vlečenju vrvi so se letos prvič pomerile ločeno moške in ženske ekipe. Med moškimi so bili ponovno najmočnejši Žižkanjarji, sledila je ekipa JENAMENA, na tretje mesto pa se je uvrstila ekipa Tiffany. Med ženskami so bile najboljše Hude mačke, na drugo mesto se je uvrstila ekipa Vukice, tretja pa je bila ekipa Luštne gasilke.

 

Razglasitev rezultatov ...

 

V sklepu Jenamena fest-a nas je čakala še nepozabna zabava s skupino Mambo Kings.

 

Veselica ...

 

V sklopu Jenamena fest-a sta na osrednjem prireditvenem prostoru potekali tudi dve humanitarni akciji, in sicer akcija zbiranja igrač za otroke in plastičnih zamaškov za Aljoša Škaperja. O predaji zbranega gradiva bomo še poročali.

 

 

Jenamena fest 2013 je vsekakor upravičil sloves uspešnega festivala, saj je skozi ves teden obiskovalcem ponujal bogat in raznovrsten program, v katerem je lahko vsak našel kaj zase. V želji, da bi tudi v bodoče organizirali tako uspešen festival, se iskreno zahvaljujemo vsem, ki ste bili del Jenamena fest-a 2013 in vam kličemo na svidenje na Jenamena fest-u 2014.

 

Dodaj komentar


Varnostna koda Osveži