Jenamena fest

Vitez kulture g. Tibor FRANČIČ

E-pošta Natisni PDF

V nedeljo, 19. januarja 2014 se je delegacija Kulturno-turističnega društva Črenšovci v Budimpešti na Madžarskem udeležila slavnostne razglasitve in podelitve visokega mednarodnega priznanje za delovanje na kulturnem področju, ki ga je prejel naš član Tibor Frančič.

 

Na podlagi mednarodnega sodelovanja je civilno združenje za ohranjanje kulture Tekoči izvir iz Telekesa na Madžarskem, s katerim Kulturno-turistično društvo Črenšovci aktivno sodeluje v obmejnih projektih, predlagalo, da se  gospodu Tiborju Frančiču podeli naziv vitez kulture. V utemeljitvi so zapisali:

Gospod Tibor Frančič je likovni pedagog, član Društva rezbarjev in oblikovalcev lesa Slovenije in podpredsednik Kulturno-turističnega društva Črenšovci, ki je bilo leta 2012 odlikovano z visokim mednarodnim priznanjem. Poleg tega je pobudnik obmejnega in čezmejnega sodelovanja na področju kulture. Gospoda Tiborja Frančiča odlikuje vzorna pedagoško dejavnost, organizacija mednarodnih likovnih in kiparskih kolonij, dolgoletno delo z odrinjenimi in prikrajšanimi skupinami otrok in mladostnikov. Tibor Frančič slika, kipari, umetniško ustvarja, organizira delavnice in razstave, sodeluje v mednarodnih projektih, v domačem kraju je načrtoval in uresničil idejo o Prešernovem gaju pri OŠ Franceta Prešerna Črenšovci. Je tudi eden od snovalcev uspešnega festivala Jenamena fest.

 

Zato Fundacija za kulturo vasi, civilno združenje za kulturo vasi in red vitezov kulture predlagajo, da se gospodu Tiborju Frančiču podeli naziv vitez kulture za zasluge vzornega ohranjanja in negovanja kulturne dediščine in krepitve mednarodnih kulturnih stikov.

 

Iskrene čestitke, ponosni smo, da imamo v naših vrstah tako plemenite kulturnike, viteza kulture, Tiborja Frančiča. Pri kulturnem udejstvovanju mu želimo še veliko užitkov in uspehov in se njegovega aktivnega udejstvovanja v okviru našega društva že veselimo.

 

 

 

Ta komentar je zaklenjen. Odgovori niso možni!